Tratament Parodontoză (periodontită) cu Laser Stomatologic

Parodontoza (periodontita sau boala parodontală) este o afecțiune dentară a țesuturilor care înconjoară și susțin dinții și care se manifestă prin retracția acestora și descoperirea rădăcinilor dentare, expunându-le factorilor biologici din cavitatea orală. Boala parodontală nu afectează doar gingiile, aceasta acționând și asupra structurilor de susținere a dinților și chiar asupra osului.

Boala debutează prin afectarea țesuturilor moi, a gingiilor și se manifestă prin inflamarea acestora, modificarea culorii, apariția durerilor și a sângerărilor în timpul periajului. În stadiile avansate gingiile se retrag încet desprinzându-se de dinți și dând naștere unor spații în jurul acestora, pline cu puroi și placă bacteriană, denumite pungi parodontale.

Gradul de mobilitate al dinților în acest stadiu este foarte mare, aceștia mișcându-se foarte ușor, iar pierderea lor fiind iminentă.

Care sunt cauzele apariției parodontozei?

Boala parodontală este declanșată de bacteriile aflate în placa dentară. Un periaj corect te păzește de apariția cariilor și a plăcii bacteriene, dar nu este 100% eficient. De aceea specialiștii recomandă efectuarea unui detartraj și a unui control stomatologic măcar o dată pe an.

Evoluția parodontozei este influențată în continuare de igiena orală și de diversele tratamente aplicate pentru a încetini această evoluție. Odată descoperită boala, este obligatorie instituirea unei rutine care să includă utilizarea aței dentare, periajul și folosirea apei de gură după fiecare masă. Deasemenea, este nevoie ca vizitele la medic să fie mai dese și, la recomandarea acestuia, să efectuezi tratamentele indicate cu laser.

Există și o serie de factori care accelerează evoluția bolii parodontale cum ar fi fumatul, utilizarea anumitor categorii de medicamente, dieta alimentară nesănătoasă sau săracă în vitamine esențiale. Și persoanele care suferă de anumite boli, mai ales diabet sau boli ale sistemului osos, sunt expuse unei evoluții mai rapide a bolii parodontale.

Cum se tratează parodontoza?

laser dentar smile implant

Tratamentul parodontozei este unul complex, de lungă durată și care implică mai mulți factori. În funcție de stadiul în care se află boala, medicul stomatolog îți va recomanda o serie de proceduri pe care este necesar să le urmezi pentru a asigura eficacitatea tratamentului.

Tratamentul paradontozei nu este unul care se aplică o singură dată și gata, ai scăpat de boală. Ulterior tratamentului cu laser stomatologic este necesară păstrarea unei igiene dentare stricte și efectuarea unor ședințe periodice de decontaminare a gingiilor și pungilor parodontale. Dacă acestea nu sunt respectate, este mai mult ca sigură revenirea și agravarea bolii parodontale.

Pacienții trebuie să înțeleagă faptul că, exceptând situațiile în care boala a fost provocată de alte afecțiuni, principala sursă de îmbolnăvire a gingiilor o reprezintă igiena orală defectuoasă.

Cum decurge tratamentul parodontozei cu laser?

Pasul 1– consultație de specialitate și întocmirea planului de tratament, ședință de detartraj și periaj complet – durata 30-60 minute

Pasul 2 – se realizează la o săptămână după pasul 1 și include chiuretaj parodontal cu laserul dentar; dacă se optează pentru toată gura durata ședinței este de cca 60 minute. Procedura se realizează sub anestezie locală ușoară iar sângerarea gingivală este normală în acest stadiu

Pasul 3 – se realizează după alte două săptămâni de la pasul 2 și durează cca 15 minute

Pasul 4 – se realizează după încă două săptămâni de la pasul 3 și durează tot 15 minute

Pasul 5 – este reprezentat de întreținerea rezultatelor obținute în primii 4 pași și constă în realizarea unei ședințe de decontaminare odată la 6-12 luni, în funcție de evoluție și recomandările medicului dentist

5 săptămâni - 4 ședințe de tratament

tratament parodontoza laser smile implant

Cât costă? Preț Tratament Parodontoză

tratament laser parodontoza smile implant

Pachet Basic

LEI 1250
  • Detartraj cu ultrasunete
  • Periaj profesional
  • Chiuretaj parodontal laser 1 arcadă
Programare

Pachet Standard

LEI 1500
  • Detartraj cu ultrasunete
  • Periaj profesional
  • Chiuretaj parodontal laser 2 arcade
Programare