Fațete Dentare

Fațetele Dentare – cea mai rapidă metodă de transformare a zâmbetului într-unul de star de cinema !

Un zâmbet frumos și sănătos este primul lucru la care 70% dintre oamenii cu care stai de vorbă se uită prima dată, iată de ce obținerea unui zâmbet perfect este un element esențial pentru majoritatea dintre noi. Un zâmbet perfect ne crește încrederea în sine și ne îmbunătățește viața socială.

O metodă din ce în ce mai utilizată de obținere a unui zâmbet minunat este aplicarea fațetelor dentare ceramice. Procedura de aplicare a fațetelor dentare este una extrem de rapidă, minim invazivă și cu un efect final uluitor.

fatete dentare smile implant

Cum se pun fațetele dentare din ceramică?

Pentru aplicarea corectă a fațetelor dentare medicul stomatolog va șlefui aproximativ 0.5mm din fața vizibilă a dintelui după care va lua o amprentă cu material dedicat și o va trimite laboratorului de tehnică dentară care va confecționa fațetele dentare din ceramică integrală. Există situații în care nu este necesară șlefuirea dinților, fațetele utilizate în aceste situații fiind denumite fațete dentare non-prep.

În ambele cazuri, fie că este vorba de fațete dentare care necesită o mică șlefuire, fie că vorbim de fațete care nu necesită această procedură, rezultatul va fi același. Grosimea unei fațete dentare este cât cea a unei lentile de contact, iar fixarea acesteia pe dinte se realizează utilizând un ciment adeziv special foarte puternic. După cimentare fațetele devin corp comun cu dintele și se comportă exact ca un dinte natural, ceramica din care sunt realizate fiind una extrem de rezistentă având aceleași caracteristici cu smalțul dentar pe care îl înlocuiește

De câte fațete am nevoie pentru un zâmbet perfect?

Acest aspect al tratamentului este stabilit de către medicul stomatolog împreună cu pacientul, în funcție de cazul fiecăruia și de rezultatul pe care pacientul și-l dorește la final. Sunt cazuri în care un singur dinte este mai mic decât ceilalți sau are o formă anormală, situație în care nu este necesară fațetarea decât a acestuia.

Deasemenea există cazuri în care pacientul își dorește o remodelare completă a zâmbetului și atunci se fațetează până la 8 dinți, în funcție de cât de larg este zâmbetul pacientului și câți dinți descoperă în momentul în care zâmbește. Cele mai frecvente cazuri întâlnite sunt cu pacienți care au nevoie de 6 fațete dentare care să acopere incisivii și caninii. Fațetarea dinților este cea mai utilizată metodă de obținere a unui zâmbet ideal de către majoritatea vedetelor

Când sunt indicate fațetele dentare?

Tratamentul estetic de aplicare al fațetelor dentare este indicat persoanelor care:

Cum se întrețin fațetele dentare?

Întreținerea fațetelor dentare este similară cu îngrijirea dinților naturali. Periajul dentar, împreună cu ața dentară sunt principalele arme de apărare a acestora. Foarte important este controlul stomatologic la 6 luni, unde medicul stomatolog observă și poate preveni orice problemă atunci când situația o impune.

În general, purtarea fațetelor dentare nu necesită schimbarea obiceiurilor alimentare, dar este ttuși indicat să evitați obiceiuri vicioase care ar putea duce la deteriorarea fațetelor dentare (desfacerea capacelor sticlelor cu dinții, mestecarea unor caramele foarte lipicioase, spargerea semințelor sau a bomboanelor cu dinții).

Cum îmi aleg culoarea fațetelor dentare?

Dacă fațetele dentare sunt aplicate pe toți dinții frontali (grupul vizibil), culoarea aleasă poate fi una mult mai deschisă decât cea a dinților naturali, efectul astfel obținut fiind unul extraordinar. Dacă tratamentul cu fațete dentare este aplicat doar pe unul sau doi dinți și restul dinților vecini sunt naturali, atunci va trebui aleasă o culoare care să fie identică cu culoarea acestora.

La alegerea nuanței fațetelor dentare trebuie luate în calcul și culoarea pielii, a ochilor, a părului, totul fiind într-un final în armonie pentru un aspect deosebit. Medicul stomatolog cu experiență în estetică dentară îți va explica în cabinetul dentar toate particularitățile legate de cazul tău și împreună veți lua o decizie pentru un rezultat ideal.

Preț Fațetă Dentară EMAX

LEI 1500

Tratamentul stomatologic estetic cu fațete dentare este unul de durată, acestea putând fi purtate până la 15 ani în condițiile unei igiene dentare corect efectuate. După această perioada, din punct de vedere fiziologic intervin schimbări normale și naturale la nivelul danturii cum ar fi posibilitatea retragerii gingiilor sau tocirea dinților. În aceste cazuri soluția o reprezintă înlocuirea fațetelor cu unele corespunzătoare și adaptate noii situații dentare

Avantajele fațetelor dentare