Fa╚Ťete Dentare

Fa╚Ťetele Dentare – cea mai rapid─â metod─â de transformare a z├ómbetului ├«ntr-unul de star de cinema !

Un z├ómbet frumos ╚Öi s─ân─âtos este primul lucru la care 70% dintre oamenii cu care stai de vorb─â se uit─â prima dat─â, iat─â de ce ob╚Ťinerea unui z├ómbet perfect este un element esen╚Ťial pentru majoritatea dintre noi. Un z├ómbet perfect ne cre╚Öte ├«ncrederea ├«n sine ╚Öi ne ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte via╚Ťa social─â.

O metod─â din ce ├«n ce mai utilizat─â de ob╚Ťinere a unui z├ómbet minunat este aplicarea fa╚Ťetelor dentare ceramice. Procedura de aplicare a fa╚Ťetelor dentare este una extrem de rapid─â, minim invaziv─â ╚Öi cu un efect final uluitor.

fatete-dentare

 C├ónd sunt indicate fa╚Ťetele dentare? 

Tratamentul estetic de aplicare al fa╚Ťetelor dentare este indicat persoanelor care:

au din╚Ťii de dimensiuni anormale (mai mici)

au din╚Ťii spa╚Ťia╚Ťi

au crăpături sau fisuri în dantură

au obtura╚Ťii (plombe) mari, vizibile ╚Öi inestetice

au din╚Ťii cu mici defecte de formare

au din╚Ťii ├«nghesui╚Ťi sau ├«╚Öi doresc o re├«ntinerire a fe╚Ťei

prezint─â eroziuni ale smal╚Ťului dentar ce dau sensibilitate

├«╚Öi doresc un look perfect ob╚Ťinut rapid

Cum se pun fa╚Ťetele dentare din ceramic─â ?

Pentru aplicarea corect─â a fa╚Ťetelor dentare medicul stomatolog va ╚Ölefui aproximativ 0.5mm din fa╚Ťa vizibil─â a dintelui dup─â care va lua o amprent─â cu material dedicat ╚Öi o va trimite laboratorului de tehnic─â dentar─â care va confec╚Ťiona fa╚Ťetele dentare din ceramic─â integral─â. Exist─â situa╚Ťii ├«n care nu este necesar─â ╚Ölefuirea din╚Ťilor, fa╚Ťetele utilizate ├«n aceste situa╚Ťii fiind denumite fa╚Ťete dentare non-prep.

├Än ambele cazuri, fie c─â este vorba de fa╚Ťete dentare care necesit─â o mic─â ╚Ölefuire, fie c─â vorbim de fa╚Ťete care nu necesit─â aceast─â procedur─â, rezultatul va fi acela╚Öi. Grosimea unei fa╚Ťete dentare este c├ót cea a unei lentile de contact, iar fixarea acesteia pe dinte se realizeaz─â utiliz├ónd un ciment adeziv special foarte puternic. Dup─â cimentare fa╚Ťetele devin corp comun cu dintele ╚Öi se comport─â exact ca un dinte natural, ceramica din care sunt realizate fiind una extrem de rezistent─â av├ónd acelea╚Öi caracteristici cu smal╚Ťul dentar pe care ├«l ├«nlocuie╚Öte

Cum se ├«ntre╚Ťin fa╚Ťetele dentare?

├Äntre╚Ťinerea fa╚Ťetelor dentare este similar─â cu ├«ngrijirea din╚Ťilor naturali. Periajul dentar, ├«mpreun─â cu a╚Ťa dentar─â sunt principalele arme de ap─ârare a acestora. Foarte important este controlul stomatologic la 6 luni, unde medicul stomatolog observ─â ╚Öi poate preveni orice problem─â atunci c├ónd situa╚Ťia o impune. ├Än general, purtarea fa╚Ťetelor dentare nu necesit─â schimbarea obiceiurilor alimentare, dar este ttu╚Öi indicat s─â evita╚Ťi obiceiuri vicioase care ar putea duce la deteriorarea fa╚Ťetelor dentare (desfacerea capacelor sticlelor cu din╚Ťii, mestecarea unor caramele foarte lipicioase, spargerea semin╚Ťelor sau a bomboanelor cu din╚Ťii).

De c├óte fa╚Ťete am nevoie pentru un z├ómbet perfect ?

Acest aspect al tratamentului este stabilit de c─âtre medicul stomatolog ├«mpreun─â cu pacientul, ├«n func╚Ťie de cazul fiec─âruia ╚Öi de rezultatul pe care pacientul ╚Öi-l dore╚Öte la final. Sunt cazuri ├«n care un singur dinte este mai mic dec├ót ceilal╚Ťi sau are o form─â anormal─â, situa╚Ťie ├«n care nu este necesar─â fa╚Ťetarea dec├ót a acestuia. Deasemenea exist─â cazuri ├«n care pacientul ├«╚Öi dore╚Öte o remodelare complet─â a z├ómbetului ╚Öi atunci se fa╚Ťeteaz─â p├ón─â la 8 din╚Ťi, ├«n func╚Ťie de c├ót de larg este z├ómbetul pacientului ╚Öi c├ó╚Ťi din╚Ťi descoper─â ├«n momentul ├«n care z├ómbe╚Öte. Cele mai frecvente cazuri ├«nt├ólnite sunt cu pacien╚Ťi care au nevoie de 6 fa╚Ťete dentare care s─â acopere incisivii ╚Öi caninii.

Programeaz─â-te pentru o consulta╚Ťie la medicul stomatolog specialist ├«n estetic─â dentar─â ╚Öi vei beneficia de cel mai bun tratament. Te a╚Ötept─âm pentru un look de Hollywood!

C├ót rezist─â fa╚Ťetele dentare ├«n timp ?

Tratamentul stomatologic estetic cu fa╚Ťete dentare este unul de durat─â, acestea put├ónd fi purtate p├ón─â la 15 ani ├«n condi╚Ťiile unei igiene dentare corect efectuate.

Dup─â aceast─â perioada, din punct de vedere fiziologic intervin schimb─âri normale ╚Öi naturale la nivelul danturii cum ar fi posibilitatea retragerii gingiilor sau tocirea din╚Ťilor. ├Än aceste cazuri solu╚Ťia o reprezint─â ├«nlocuirea fa╚Ťetelor cu unele corespunz─âtoare ╚Öi adaptate noii situa╚Ťii dentare.

├Ämi pot alegea culoarea fa╚Ťetelor dentare ?

Dac─â fa╚Ťetele dentare sunt aplicate pe to╚Ťi din╚Ťii frontali (grupul vizibil), culoarea aleas─â poate fi una mult mai deschis─â dec├ót cea a din╚Ťilor naturali, efectul astfel ob╚Ťinut fiind unul extraordinar. Dac─â tratamentul cu fa╚Ťete dentare este aplicat doar pe unul sau doi din╚Ťi ╚Öi restul din╚Ťilor vecini sunt naturali, atunci va trebui aleas─â o culoare care s─â fie identic─â cu culoarea acestora. La alegerea nuan╚Ťei fa╚Ťetelor dentare trebuie luate ├«n calcul ╚Öi culoarea pielii, a ochilor, a p─ârului, totul fiind ├«ntr-un final ├«n armonie pentru un aspect deosebit. Medicul stomatolog cu experien╚Ť─â ├«n estetic─â dentar─â ├«╚Ťi va explica ├«n cabinetul dentar toate particularit─â╚Ťile legate de cazul t─âu ╚Öi ├«mpreun─â ve╚Ťi lua o decizie pentru un rezultat ideal.

 Avantajele fa╚Ťetelor dentare 

procedură minim invazivă și nedureroasă

tratamentul se realizeaz─â foarte rapid

aspectul fa╚Ťetelor este identic cu cel al din╚Ťilor naturali

rezisten╚Ť─â mare ├«n timp, p├ón─â la 15 ani

mascheaz─â majoritatea defectelor

nu necesit─â ├«ntre╚Ťinere special─â

se pot îndepărta destul de ușor la nevoie

Programeaz─â-te pentru o consulta╚Ťie la medicul stomatolog specialist ├«n estetic─â dentar─â ╚Öi vei beneficia de cel mai bun tratament. Te a╚Ötept─âm pentru un look de Hollywood!