Stomatologie Copii

stomatologie copiiPrima vizită la medicul stomatolog este indicat a se face odată cu apariția primilor dințișori de lapte, în general după vârsta de 6 luni. Este foarte important să mergi cu cel mic la un control stomatologic cât mai devreme, pentru a depista din timp eventualele probleme de dezvoltare a danturii și a oaselor maxilare.

Un alt aspect foarte important se referă la medicul care va face consultația celui mic. Deși orice medic stomatolog poate consulta fără probleme un copil, este indicat să apelezi la un medic pedodont, specializat în lucrul cu copii. Atmosfera de la primele controale trebuie să fie una veselă, deschisă, iar copilul să perceapă totul ca pe un joc, întărindu-și astfel încrederea în medicul dentist și evitând așa numita „frică de dentist” care afectează foarte multe persoane.

La Smile Implant vă așteaptă o echipă de medici pedodonți specializați în tratarea celor mici, cu multă răbdare și dedicație. În sala de așteptare copiii au un loc dedicat unde pot desena sau colora diverse planșe, iar pe perioada consultului părintele va fi prezent în cabinet alături de medic.

Tratamente stomatologice pentru copii

Din păcate foarte mulți părinți au părerea greșită că un dinte de lapte nu trebuie obligatoriu tratat deoarece este provizoriu și va fi înlocuit de unul nou, permanent. Corpul uman este un organism plin de surprize. Una dintre aceste „ciudățenii” este faptul că de orice boală ar suferi un dinte de lapte, acesta va transmite dintelui sănătos aceleași boli de care a suferit. Prin urmare, ideea că problemele vor dipărea odată cu dintele de lapte este total greșită. De aceea, este indicată tratarea oricărei situații dentare nedorite apărute la dinții de lapte, oricât de mică sau neînsemnată ar părea.

Un alt aspect deloc de neglijat este posibilitatea sigilării dinților. Această tehnică permite sigilarea șanțurilor și fosetelor dentare cu un lac adeziv incolor aplicat în strat subțire și care protejează aceste mici cavități de depunerile de mâncare și placă bacteriană, reducând riscul apariției cariilor cu până la 80%.

Întrucât vizitele celor mici la stomatolog trebuie să fie foarte vesele, așa trebuie să fie și tratamentele. Prin urmare, la Smile Implant le oferim celor mici posibilitatea de a-și alege culoarea plombițelor sau a materialului de sigilat precum și a aparatului dentar, acesta fiind 100% personalizabil din punct de vedere coloristic, după cum își dorește cel mic.

Aparatul dentar pentru copii este un aparat dentar mobilizabil, care se poate îndepărta de către pacient ori de câte ori are nevoie. Întrucât copii sunt într-o continuă creștere,

Pachet 1

lei 100
  • Consultație stomatologică copii
  • Detartraj dentar copii

Pachet 2

lei 150
  • Consultație stomatologică copii
  • Detartraj dentar copii
  • Periaj dentar copii

Pachet 3

lei 350
  • Consultație stomatologică copii
  • Detartraj dentar copii
  • Periaj dentar copii
  • Sigilare 4 dințișori
  • RECOMANDAT COPIILOR DE 6 ANI