Albirea Dinților

Albirea dinților este o procedură estetică prin care culoarea dinților este deschisă până la un alb strălucitor, atât de dorit de toată lumea. În acest proces sunt eliminate petele apărute în urma consumului de alimente cum ar fi cafeaua, ciocolata, vinul roșu sau colorațiilor dentare cauzate de fumatul excesiv.

Întrucât substanțele care favorizează albirea dentară acționează doar asupra smalțului dentar, este necesară refacerea eventualelor plombe și tratarea altor probleme dentare estetice pe care le ai înainte de efectuarea procedurii de albire.

Tratamentul de albire efectuat într-o clinică dentară sub supravegherea unui medic de specialitate este cea mai sigură metodă de albire a dinților și nu afectează smalțul acestora

albire dentara smile implant

Câte metode de albire a dinților există?

Pe piața din România și nu numai există mai multe oferte de albire dentară prin diverse metode, toate având la bază același principiu și anume: o substanță (gel) de albire care se aplică pe dinți cu scopul de a obține o deschidere a culorii acestora. Albirea se poate realiza fie prin aplicarea gelului respectiv și purtarea unor gutiere, metodă care durează mai mult timp (până la 15 zile) fie prin aplicarea gelului și expunerea danturii la lumina unei lămpi foto dedicate care accelerează procesul, durata fiind de doar 30 – 60 minute.

Dintre toate metodele de albire, albirea profesională cu lampa UV sau cu laser oferă rezultatele cele mai rapide și spectaculoase. Alte metode de albire dentară (benzi de albire, creioane de albire sau diverse pulberi) nu sunt agreate sau recomandate de către medicii stomatologi și reprezintă produsele unor companii care nu au legătură cu stomatologia, aceste „soluții minune” nefiind testate clinic sau aprobate de către autoritățile competente din domeniu.

Cum se realizează albirea dinților?

Albirea dentară profesională se realizează acum în cabinetul dentar cu un gel special de peroxid de hidrogen concentrat care este accelerat de o lampă UV special concepută pentru această procedură. În tot acest timp, buzele și gingia sunt izolate, astfel încât să nu intre în contact cu gelul de albire și să asigure un confort maxim pe întreaga perioadă a tratamentului

Cât durează albirea dinților în cabinet?

Ședința de albire dentară durează maxim o oră, timp în care pacientul va fi așezat confortabil în scaunul stomatologic, urmărind programul TV favorit. În sala de tratament ambientul este unul foarte placut și liniștitor, iar atmosfera este una extrem de relaxantă pe toată durata procedurii de albire. Pentru păstrarea aspectului estetic obținut, este recomandat ca procedura de albire în cabinet să fie repetată o dată pe an, dar nu mai des

Cât de mult se pot albi dinții?

În urma albirii dentare efectuate în cabinetul stomatologic dantura poate fi albită cu până la 10 nuanțe față de culoarea inițială. În general, albirea dinților în cabinet oferă o deschidere a culorii dinților naturali cu minim 4 nuanțe.

Este albirea dentară sigură sau nu?

Ca orice alt tratament medical, albirea dentară poate implica anumite riscuri din partea pacientului, dar destul de rare și fără urmări de lungă durată atâta timp cât tratamentul este efectuat într-o clinică dentară sub supravegherea unui medic stomatolog. După tratamentul de albire pacienții pot rămâne cu o ușoară sensibilitate dentară la rece, cald sau fructe mai acide. Această sensibilitate este trecătoare, de obicei se manifestă doar în ziua albirii și se controlează cu orice medicament obișnuit pentru durere.

Dezavantajele albirii dentare

Albirea dentară este un tratament estetic aplicabil doar dinților naturali și care nu are efect asupra obturațiilor dentare (plombe) sau a cariilor. Efectuarea unei albiri presupune și refacerea anumitor obturații (plombe) care se află în zona frontală vizibilă la zâmbet și care sunt realizate din materiale cu o culoare mai închisă față de rezultatul preconizat de medicul curant.

Deasemenea, este contraindicată copiilor, femeilor gravide, celor care alăptează sau persoanelor care sunt alergice la compușii din gelul de albire.

Pentru menținerea rezultatelor obținute este recomandată utilizarea unei paste pentru dinți sensibili și cu efect de albire precum și evitarea cel puțin în primele 2 săptămâni după albire a alimentelor și băuturilor colorate cum ar fi: cafeaua, vinul roșu, sucuri care conțin coloranți, ciocolată etc.

Preț Albire Dentară
cu Laser Stomatologic

 

1300 lei

Preț Albire Dentară
cu Lampă ZOOM

 

1500 lei

Preț Albire Dentară
cu Lampă UV

 

1300 lei