Cum se insera un implant dentar si cat dureaza procedura?

cat rezista un implant dentarImplantul Dentar este de fapt un surub realizat dintr-un aliaj de titan care are scopul de a inlocui radacina unui dinte pierdut. Operatia de inserare a implantului sau a implantelor este una destul de usoara si care poate dura de la 1 ora la 3 ore in functie de numarul de implanturi inserate sau de situatia in care sunt necesare si alte interventii asupra osului.
Operatia de implantare incepe printr-o incizie gingivala prin care gingia este data la o parte pentru a descoperi osul, iar apoi se prepara zona de inserare cu ajutorul unor freze speciale cu racire cu ser fiziologic. Urmeaza partea principala care este reprezentata de inserarea implantului in os prin insurubare cu o cheie speciala realizata tot din titan si care a fost in prealabil sterilizata. Dupa fixarea implantului, se va infileta in acesta un mic surub care are scopul de a proteja zona filetata interioara unde se va monta ulterior bontul (pivotul). Medicul va sutura gingia deasupra implantului care va ramane acoperit o perioada de vindecare si operatia este gata. Firele de sutura vor fi indepartate dupa 7-10 zile.

Cat timp rezista un implant dentar?

Un implant dentar se considera reusit daca rezista un timp mediu de 10 ani. Implantul dentar poate rezista mult peste aceasta perioada daca este bine intretinut si daca pacientul adopta o igiena orala desavarsita. Exista cazuri de pacienti la care implantele au rezistat si 25-30 de ani, desi materialele din care acestea erau confectionate nu erau atat de bine studiate si moderne ca cele ale implanturilor din ziua de azi. Pacientul poate influenta pozitiv longevitatea implantului printr-o igiena dentara riguroasa, mentinerea unei stari de sanatate generala bune si prezentarea periodica la controalele stomatologice de rutina.
Este de retinut faptul ca boala parodontala necontrolata cat si afectiunile generale netratate sau tratate incorect au un efect negativ asupra osteointegrarii implantului si implicit a mentinerii acestuia o perioada indelungata. Tratamentul cu implanturi dentare trebuie sa fie un tratament conex cu alte ramuri medicale in cazul pacientilor cu boli generale si care trebuie intretinut prin controale periodice obligatorii, de doua ori pe an.
Ca la orice alt tratament medical durata si succesul acestuia depind de foarte multi factori si nu se poate preciza cu exactitate o anume perioada de timp in care implantul se va vindeca sau cat va rezista acesta.

Este dureroasa operatia de inserare a unui implant dentar?

Interventia propriu-zisa de inserare a unui implant dentar nu este dureroasa deoarece se realizeaza sub anestezie locala, utilizand substante moderne foarte eficiente. Pacientul poate simti un usor disconfort dupa trecerea efectului anesteziei, dupa circa 3 ore de la interventie, disconfort care se controleaza foarte usor prin medicamente antiinflamatorii uzuale si care poate dura pana la 3 zile. Obiceiurile sociale pot fi reluate a doua zi fara probleme, nu este necesar repausul la pat.

La Clinica Smile Implant oferim mai multe variante de implanturi dentare, implanturi cu care am acumulat experienta de-a lungul timpului si care s-au dovedit a fi extrem de fiabile si rezistente. Consideram ca accesul la servicii medicale de calitate este o necesitate, de aceea oferim atât implanturi dentare premium cât si implanturi dentare accesibile, fara a face rabat de la calitate. Din gama implanturilor premium, implanturile cele mai utilizate in clinica noastra sunt Implanturile Dentare ®Bredent ca solutie de implantare singulara si sistemul Fast&Fixed tot de la ®Bredent, ca solutie complexa de implantare. Principalul avantaj al sistemului Fast&Fixed este acela ca in decurs de 24 ore de la operatia de inserare a implanturilor dentare se realizeaza o lucrare provizorie completa, care ofera beneficii atât fizionomic cât si functional.
Un implant dentar accesibil pe care il utilizam cu succes in clinica pentru tratarea pacientilor edentati este implantul dentar MIS. Acesta are un pret scazut si o fiabilitate probata in timp in toata lumea si dovedita cu succes in clinica Smile Implant in ultimii 10 ani.

Clinica Smile Implant a fost infiintata in anul 2007 si inca de atunci s-a impus ca o clinica ce promoveaza excelenta in domeniul medicinei dentare. Avem 10 ani de experienta in tratamentele cu implanturi dentare si utilizam cele mai noi tehnologii in domeniu. in clinica noastra se lucreaza atât cu implanturi dentare premium cât si cu implanturi dentare accesibile, fara a face in nici un fel rabat de la calitatea lucrarii. Lucrarile efectuate integral la clinica Smile Implant beneficiaza de GARANTIE.