Cat costa un implant dentar ?

Cat-Costa-Un-Implant-DentarImplantul Dentar este o varianta foarte buna de remediere a lipsei unuia sau mai multor dinti. Fata de lucrarile clasice de protezare cum sunt proteza totala sau puntea dentara, implantul are un pret mai mare, dar avantajele acestuia sunt net superioare, atat din punct de vedere estetic cat si functional.
Majoritatea oamenilor nu este extrem de informata in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele diferitelor implanturi dentare existente pe piata, iar cand apare nevoia unui tratament cu implant dentar decizia finala se bazeaza in principal pe pretul acestuia, pe recomandarile prietenilor sau familiei si abia in ultimul rand pe sfaturile medicului implantolog.
Implantul dentar nu mai este de mult un tratament exclusivist, majoritatea cabinetelor si clinicilor oferind o gama variata de produse si servicii destinate implantologiei dentare, iar piata medicala din Romania a fost practic invadata de o multitudine de fabricanti de implanturi dentare, mai mult sau mai putin consacrati.

Inainte de a lua o decizie finala in ceea ce priveste tratamentul cu Implanturi Dentare este indicat sa va documentati temeinic in ceea ce priveste factorii care influenteaza evolutia acestui tip de tratament si sa nu va bazati decizia finala doar pe pretul acestora.

Care este pretul unui implant dentar?

Un Implant Dentar reprezinta de fapt doar o componenta a unui intreg sistem de implantare si tratament. Practic, implantul dentar in sine este doar partea care inlocuieste radacina unui dinte. Este un fel de surub metalic (aliaj de titan) care se infileteaza in os, in locul radacinii dintelui pierdut. Pe acest implant, care are un filet interior, se va monta ulterior bontul protetic, iar pe pe bontul protetic se va monta la final lucrarea protetica (coroana pe implant) si abia atunci tratamentul va fi considerat finalizat. Prin urmare, pe langa costul efectiv al implantului, un tratament complet presupune cel putin inca 3 componente si anume gingivoformatorul, bontul protetic si coroana pe implant, fiecare implicand costuri separate.

Care sunt costurile suplimentare pe langa implantul dentar?

implant-dentar-componenteMajoritatea ofertelor de pe piata prezinta costurile implantului si atat, uneori fiind incluse in pretul implantului dentar si capa de vindecare sau bontul protetic, dupa uzantele clinicii respective sau a termenilor promotiei in cauza. in mod normal, pretul unui implant dentar, indiferent de clinica in care se realizeaza procedura trebuie sa includa operatia de implantare cu tot ce presupune aceasta, implantul propriu-zis si surubul de vindecare. Orice se ofera in plus fata de aceste trei componente reprezinta bonusuri, discount-uri sau oferte speciale limitate. Dupa perioada de vindecare (3-6 luni) se va proceda la montarea unui bont protetic si a unei coroane dentare, operatii care vor presupune costuri suplimentare fata de costul implantului, calculate separat, in functie de solutia aleasa.
Fata de aceste trei componente obligatorii (implant, bont, coroana), in functie de particularitatile fiecarui caz este posibil sa mai fie nevoie si de alte proceduri care sa creasca costurile finale si anume: daca oferta osoasa este prea mica si implantul nu poate fi inserat se va proceda la o interventie de aditie osoasa sau la o operatie de sinus lift. Deasemenea, in functie de necesitati medicul poate apela la o membrana resorbabila din colagen sau PRF.

La Clinica Smile Implant oferim mai multe variante de implanturi dentare, implanturi cu care am acumulat experienta de-a lungul timpului si care s-au dovedit a fi extrem de fiabile si rezistente. Consideram ca accesul la servicii medicale de calitate este o necesitate, de aceea oferim atât implanturi dentare premium cât si implanturi dentare accesibile, fara a face rabat de la calitate. Din gama implanturilor premium, implanturile cele mai utilizate in clinica noastra sunt Implanturile Dentare ®Bredent ca solutie de implantare singulara si sistemul Fast&Fixed tot de la ®Bredent, ca solutie complexa de implantare. Principalul avantaj al sistemului Fast&Fixed este acela ca in decurs de 24 ore de la operatia de inserare a implanturilor dentare se realizeaza o lucrare provizorie completa, care ofera beneficii atât fizionomic cât si functional.

Un implant dentar accesibil pe care il utilizam cu succes in clinica pentru tratarea pacientilor edentati este implantul dentar MIS. Acesta are un pret scazut si o fiabilitate probata in timp in toata lumea si dovedita cu succes in clinica Smile Implant in ultimii 10 ani.

Clinica Smile Implant a fost infiintata in anul 2007 si inca de atunci s-a impus ca o clinica ce promoveaza excelenta in domeniul medicinei dentare. Avem 10 ani de experienta in tratamentele cu implanturi dentare si utilizam cele mai noi tehnologii in domeniu. in clinica noastra se lucreaza atât cu implanturi dentare premium cât si cu implanturi dentare accesibile, fara a face in nici un fel rabat de la calitatea lucrarii. Lucrarile efectuate integral la clinica Smile Implant beneficiaza de GARANTIE.